ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Συναισθήματα σαν πυροτεχνήματα.

Κοντά στο ηφαίστειο, Αίτνα ζήσαμε εκρήξεις ευτυχίας, φιλίες, ανησυχίες, αλλά και διαφάνειες.

Το πρόγραμμα MOTIVACTION πραγματοποιήθηκε στη Σικελία, μείναμε σε ένα ξενοδοχείο όσο απομονωμένο όσο χρειαζόταν ώστε να περάσουμε χρόνο με την ομάδα και να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες μας μέσα από τους άλλους.

Το project plan περιείχε αρκετές δραστηριότητες όπου οι facilitators μέσα από διασκεδαστικές μεθόδους κατάφερναν να μας δημιουργούν εσωτερικά κίνητρα, ιδέες προς εφαρμογή στο μέλλον, να μας μεταφέρουν το πνεύμα τις ομαδικότητας και της συνεργασίας.


Όμως πάνω από όλα είχαμε την ελευθέρια να δημιουργήσουμε δικές μας δραστηριότητες, παιχνίδια, εξόδους . Είτε να βγούμε και να διασκεδάσουμε με τους κατοίκους της περιοχής τραγουδώντας και χορεύοντας σε Ιταλικούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας παγωτό και ντόπιες συνταγές, είτε με το να οργανώνουμε βραδιές στο ξενοδοχείο δίπλα στην πισίνα να μοιραζόμαστε τα όνειρα μας, κομμάτια από τον πολιτισμό μας.Να ανακαλύψουμε νέα πρότυπα μέσα από τους άλλους. Για την ακρίβεια να θέσουμε τους άλλους ως πρότυπα.


Τώρα μπορώ να λέω ότι έχω φίλους θαρραλέους έξυπνους, στοργικούς, δημιουργικούς, αστείους.


Ναι ήταν και εκείνη η κοπέλα, η τόσο αφοσιωμένη στους στόχους της, που ταξίδεψε για μια μέρα εκτάκτως στη Δανία ώστε να βρεθεί σε μια συνέντευξη για δουλεία, και όμως επέστρεψε στην Ιταλία για να συνεχίσει το πρόγραμμα.


Ήταν και εκείνη που είχε βιώσει το ρατσισμό, και πέρασε τα γενέθλια της και σε μια ξένη χώρα με άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου που μόλις είχε γνωρίσει και ένιωθε την ασφάλεια ότι βρίσκεται σε μια ομάδα.


Όλοι εκείνοι οι τολμηροί που τράβηξαν jumping pics δίπλα στους κρατήρες της Αίτνας.


Ήταν όλοι αυτοί που σου δίνουν κίνητρο να θες να είσαι καλύτερος, να ες να προσφέρεις, να έχεις ενσυναίσθηση.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ