ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Διεθνείς εκστρατείες

Η ΕΛΙΞ συνεργάζεται στενά και διαχρονικα με οργανώσεις του εξωτερικού σε διεθνείς εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης,

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τίμησε η ΕΛΙΞ ενώνοντας τη φωνή της με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσφυγικές/μεταναστευτικές κοινότητες.

Η ΕΛΙΞ έλαβε μέρος σε δύο εκδηλώσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (20 Ιουνίου) και στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (22 Ιουνίου).

20 Ιουνίου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης – 22 Ιουνίου, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ασφάλεια. Σε όλο τον κόσμο, κοινότητες, φορείς, συλλογικότητες και άνθρωποι όλων των ηλικιών κάνουν μεγάλα και μικρά βήματα δείχνοντας αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες.

Η ΕΛΙΞ στηρίζει την πρωτοβουλία του Connect Athens να κατασκευάσει το μεγαλύτερο μωσαϊκό από ανακυκλώσιμα υλικά, έκτασης 350 τ.μ., διεκδικώντας μια θέση στα Guinness Records!

”Together we can make a change” ήταν το motto της φετινής Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης των Νέων που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Μαΐου 2016 στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βρίσκεται στο Στρασβούργο.

Ήταν μια ξεχωριστή ευκαιρία για πάνω από 7.000 νέους και νέες που συμμετείχαν από όλη την Ευρώπη να κάνουν την φωνή τους να ακουστεί.

Η Κυριακή 29 Νοεμβρίου είναι ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για το κλίμα και στην Αθήνα θα οργανωθεί πορεία από πολλές ΜΚΟ και φορείς.

Η ΕΛΙΞ "περπατάει για το κλίμα" και σας καλεί να περπατήσετε και εσείς μαζί της.

Το 2015 είναι μια χρονιά σταθμός καθώς η Σύμβαση - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές οργανώνει την 21η συνάντηση (COP 21) τον Δεκέμβριο στο Παρίσι με στόχο τα εμπλεκόμενα μέρη να φτάσουν σε μια δεσμευτική συμφωνία για το περιβάλλον υπογεγραμμένη από όλες τις χώρες.

Η ΕΛΙΞ, μέλος του δικτύου οργανώσεων “ALLIANCE of European Voluntary Service Organizations” συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία "Cook4Climate Day".

Η ΕΛΙΞ είναι πλήρες μέλος του δικτύου από το 1992 και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του. Για το 2015 το δίκτυο, στο πλαίσιο της διαρκούς καμπάνιας του για την «Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα», δίνει έμφαση στην κλιματική αλλαγή.

Το τρέχον Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ιρλανδία, Λιθουανία και Ελλάδα - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας αποφάσισαν, για τους 18 μήνες (Ιανουάριος 2013 - Ιούνιος 2014), την Κοινωνική Ένταξη των Nέων ως κοινή προτεραιότητα στον τομέα νεολαίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και οι τρεις Προεδρίες στηρίζουν την κοινή προτεραιότητα, μέσω των εθνικών προτεραιοτήτων της κάθε Προεδρίας, κατά τη διάρκεια των 18 μηνών.

Ακόμα μια χρονιά οι εθελοντές της ΕΛΙΞ βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, στον γνώριμό μας λόφο Γαλανής, αυτή την φορά στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνια Let's do it in Greece.

Μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007, η ΕΛΙΞ διοργάνωσε πολλές περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ πέρυσι καθαρίσαμε τα μονοπάτια του λόφου.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ