ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Συνέργειες και Δικτύωση

Η ΕΛΙΞ πιστεύει στις συνέργιες και τη συνεργασία και για αυτό ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες οργανώσεις και φορείς για να πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα των δράσεων της και να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την Κοινωνία των Πολιτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε όλη τη διάρκεια του 30χρονου βίου της, η ΕΛΙΞ εχει συνεργαστεί με δεκάδες ελληνικές και ξένες οργανώσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις εξειδικευμένες ικανότητες του κάθε φορέα.

Δείτε παρακάτω με χρονολογική σειρά τις συνέργιες της ΕΛΙΞ με άλλες οργανώσεις:

Στο Tampere της Φινλανδίας βρεθηκε αντιπροσωπεία της ΕΛΙΞ οπου και πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο συμβούλων νεολαίας (youth workers), από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου 2020, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.700 συμβούλων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το εθνικό συμβούλιο νεολαίας της Φινλανδίας, Allianssi, και προσέφερε ενδιαφέρουσες ομιλίες, εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες και άλλα είδη εκδηλώσεων για όλους τους επαγγελματίες και τους εθελοντές που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας.

Στο Amiens της Γαλλίας, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2020, πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου 2019 η συνάντηση “Council of Members” της ευρωπαϊκής πλατφόρμας νεολαίας European Youth Forum, που αποτελείται από περισσότερες από 104 οργανώσεις - ευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας και εθνικά συμβούλια νεολαίας.

Η ΕΛΙΞ ως μέλος του διεθνούς δικτύου ALLIANCE of European Voluntary Service Organisations, συμμετείχε από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στη διεθνή συνάντηση που φιλοξενήθηκε από την οργάνωση EGYESEK, στενό εταίρο της ΕΛΙΞ, με στόχο την προώθηση και ενίσχυση του έργου των μελών του δικτύου της ALLIANCE.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των επιστημών είχαν παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη» που υλοποιεί η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και της DG HOME.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά του εκπαιδευτικού μας κέντρου στον Άγιο Παντελεήμονα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ενωμένη Επιστήμη – Science United project.

Ένα νέο εργαλείο, το «Φτου και Βγαίνω» αναπτύχθηκε από την UNICEF Europe & Central Asia, την ΕΛΙΞ- Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και την Solidarity Now.

Η εργαλειοθήκη «Φτου και βγαίνω!» αναπτύχθηκε ως μια γέφυρα-σύνδεση ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας και σε δραστηριότητες βιωματικής μάθησης, που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς ώστε:

Η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ, Judith Wunderlich-Αντωνίου, μαζί με την συντονίστρια εκπαίδευσης, Ειρήνη Παθιάκη και την εκπαιδευτικό της οργάνωσης, Αλεξάνδρα Καμαρέτσου, συμμετείχαν σε αποστολή της UNICEF Greece στον Λίβανο, από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2019.

Την μοναδική ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιακά βιβλία με τη βοήθεια του «Εικονικού Βιβλιοθηκονόμου», δίνει σε εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες στην Αθήνα η νέα συνεργασία της ΕΛΙΞ με το Choosito XPRIZE.

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσουμε την εκλογή του στελέχους της ΕΛΙΞ, Τηλέμαχου Μπόνη, στη θέση μέλους στο Συμβουλευτικού όργανο για τη Νεολαία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα επόμενα δυο έτη (2020-2021).

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ