ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Μια σημαντική ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη σχολική χρονιά θα έχουν τα προσφυγόπουλα μέσα στο καλοκαίρι, μέσω του προγράμματος εκπαιδευτικής υποστήριξης που υλοποιεί η ΕΛΙΞ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα "Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα" υλοποιείται από την ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας στην Αττική, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία σε συνεργασία με τη οργάνωση Finn Church Aid και την Teachers without Borders, χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από τη UNICEF.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, τον Ιούνιο 2017 για όλο το καλοκαίρι.

Τον Ιούνιο εφτά (7) εκπαιδευτικά κέντρα, 1.696 παιδιά ηλικίας 3-17 ετών και 187 γονείς, 30 διαφορετικών εθνικοτήτων και 19 διαφορετικών γλωσσών, συμμετείχαν σε 1.975 ωριαία μαθήματα στην Αττική και την Μακεδονία.

 

Το κλείσιμο του μήνα συνοδεύτηκε από γιορτές σε κάθε εκπαιδευτικό κέντρο, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και με παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές από τις χώρες προέλευσής τους. Οι μαθητές της ΕΛΙΞ συμμετείχαν επίσης στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, στην πλατεία Κοτζιά καθώς και στο διαπολιτισμικό φεστιβάλ της UNICEF και των Ανοιχτών Σχολείων του Δήμου Αθηναίων.

 

Άξια αναφοράς για τον μήνα Ιούνιο είναι η εκπαίδευση δασκάλων και συντονιστών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μια πρακτική εκπαιδευτική προσέγγιση για την εντατική διδασκαλία γραφής και ανάγνωσης σε παιδιά.

 

Ο Ιούνιος σε αριθμούς για το πρόγραμμα “Μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά – πρόσφυγες ηλικίας 3-17 ετών”

 

Σύντομος απολογισμός του προγράμματος για το μήνα Ιούνιο:

· 7 εκπαιδευτικά κέντρα, 4 στην Αττική και 3 στην Κεντρική Μακεδονία.

· 1.696 παιδιά ηλικίας 3-17 ετών, συνολικά εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα (61% αγόρια, 39% κορίτσια), 1.287 στην Αθήνα και 409 στην Θεσσαλονίκη.

· 187 γονείς ξεκίνησαν σταδιακά μαθήματα Αγγλικών, 172 στην Αθήνα και 15 στη Θεσσαλονίκη.

· 30 διαφορετικές εθνικότητες με επιπλέον 5 μειονότητες καθώς και 19 διαφορετικές μητρικές γλώσσες.

· 1.975 ωριαία μαθήματα (Ελληνικά & Μαθηματικά, Αγγλικά και Μητρικής Γλώσσας) παρασχέθηκαν συνολικά στα παιδιά, 1.362 στην Αθήνα και 613 στην Θεσσαλονίκη.
· 47 Εκπαιδευτικοί και Κοινωνικοί Λειτουργοί στελέχωσαν συνολικά το πρόγραμμα και υποστήριξαν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, 34 στην Αθήνα και 13 στην Θεσσαλονίκη.

· εκπαιδευτικές επιμορφώσεις οργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την άρτια ενημέρωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με σκοπό την καλύτερη κατανόηση, υλοποίηση του προγράμματος και των ιδιαιτεροτήτων του.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό:
ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

elix since 1987

EU flad typical

 Funded by

European Union
Civil Protection
and Humanitarian Aid

Finn Church Aid unicef logo flag

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ