ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2016

Ξεκινά αύριο Δευτέρα η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 20.000 δικαιούχους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά αύριο Δευτέρα, 4 Απριλίου η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 20.000 δικαιούχους στα 11 σημεία που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αθηναίων και οι εταίροι του, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης "Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης", που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ). Οι διανομές θα ολοκληρωθούν στις 27Απριλίου 2016.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής έγκαιρα (τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα).

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής. Οι ποσότητες των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης που θα παραλαμβάνουν δικαιούχοι έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εξαρτώνται από τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας

Σε κάθε διανομή οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν:
•τον αριθμό της αίτησης,
•τον Α.Μ.Κ.Α.
•την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση). 

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη, από τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, οι δικαιούχοι, κυρίως οι οικογένειες με παιδιά, μπορούν να λάβουν συνοδευτικές υπηρεσίες όπως: δημιουργικές δραστηριότητες, χώροι παιχνιδιού, συναντήσεις, εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, κοινωνικά φροντιστήρια, υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής για οικογένειες και ηλικιωμένους, διατροφικές συμβουλές κ. ά.

Οι εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης που θα παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές θα ειδοποιήσουν τους ωφελούμενους είτε με γραπτά μηνύματα, είτε τηλεφωνικά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες ώστε αυτοί να αποφασίσουν σε ποιες θα συμμετάσχουν.

Η Κοινωνική Σύμπραξη αποτελείται από τους φορείς:

- Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων
- Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
- Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΚΕΣΟ & Αποστολή)
- Νόστος
- Αρσις
- Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
- Equal Society
- Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ
- PRAKSIS
- Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης «Θρυαλλίδα»
- ΚΕΘΕΑ MOSAIC
- Δίκτυο Αλληλεγγύης «Το Μυρμήγκι»
- CARITAS Αθήνας
- Τράπεζα Τροφίμων
- Ινστιτούτο Prolepsis
- Ελιξ
- Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος
- Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
- ΑΜΚΕ για την Ανάπτυξη & Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών
- Οι Γιατροί του Κόσμου

 

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής)

Πληροφορίες:
Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας
Τμήμα Οργάνωσης & Λειτουργίας
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-5210712, -693, -711, -702

 

TEBA Στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ