ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Good old Times!How to enjoy the past thinking about the future"

Πρόγραμμα δια βίου μάθησης για ηλικίες 50+

Η ΕΛΙΞ, στο πλαίσιο του "Προγράμματος δια βίου μάθησης – Grundtvig" και σε συνεργασία με την ιταλική οργάνωση Lunaria, φιλοξενεί στην Ελλάδα 6 Ιταλούς εθελοντές άνω των 50 ετών με στόχο την ανάπτυξη της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αλλά και την δημιουργική διοχέτευση της ενέργειας τους μέσα από εθελοντικές δράσεις.

Από τις 22 Αυγούστου έως τις 4 Οκτωβρίου και σε 2 διαδοχικές περιόδους, οι Ιταλοί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες εθελοντικές δράσεις όπως καθαρισμός των παραλιών της Νέας Μάκρης, περιποίηση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, συντήρηση μονοπατιών και δημιουργία σχετικής σήμανση αλλά και καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Μαραθώνα με την συνεργασίας της Βʼ Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Μαραθώνα, να γνωριστούν με ομαδάρχες και εθελοντές της ΕΛΙΞ που συμμετέχουν στο 4ο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας που υλοποιεί η οργάνωση το φετινό καλοκαίρι στη Νέα Μάκρη (ΕΛΙΞ14) καθώς θα συναντηθούν με την ΜΚΟ 50και Ελλάς. Οι δραστηριότητες παρέχουν πραγματικές μαθησιακές ευκαιρίες - μη τυπικής ή (πιο συχνά) άτυπης εκπαίδευσης.

Τέτοιες δράσεις στηρίζουν επιπροσθέτως και αναπτύσσουν την σχετική τεχνογνωσία στις οργανώσεις που συμμετέχουν ώστε να δημιουργήσουν σταδιακά μεγαλύτερης κλίμακας δράσεις ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερος αριθμός ωφελουμένων. Παράλληλα 6 Έλληνες άνω των 50 ετών, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αντίστοιχες εθελοντικές δραστηριότητες στην Ιταλία από 1 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου και από 30 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου.

Περισσότερα: Τα Σχέδια Εθελοντισμού για Άτομα Μεγαλύτερης Ηλικίας υποστηρίζουν διμερείς συμπράξεις και ανταλλαγές μεγαλύτερων σε ηλικία εθελοντών μεταξύ οργανισμών που εδρεύουν σε δύο χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση (LLP). Αυτή η μορφή κινητικότητας καλλιεργεί τη συνεργασία μεταξύ των οργανισμών που θα στείλουν και θα υποδεχτούν εθελοντές, με την προσδοκία να επιτρέψει σε καινούργιους τύπους οργανισμών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Grundtvig, να εμπλουτίσουν την εργασία τους μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και να δημιουργήσουν μια βιώσιμη ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ τους.

Η δράση αυτή έχει σκοπό: Να επιτρέψει σε άτομα άνω των 50 ετών να προσφέρουν εθελοντική εργασία (ή/και γνώση και εμπειρία) σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για οποιαδήποτε μη κερδοσκοπική δραστηριότητα, ως μια μορφή μη τυπικής (και αμοιβαίας) δραστηριότητας μάθησης

Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των συνεργαζομένων οργανισμών σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ή ομάδα-στόχο, χάρη στην ανταλλαγή εθελοντών

Να επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες που εμπλέκονται στην ανταλλαγή των εθελοντών να αξιοποιήσουν δημιουργικά τη γνώση, τις ικανότητες και τις εμπειρίες αυτής της ηλικιακής ομάδας. Οι δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν οι εθελοντές είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι δραστηριότητες παρέχουν πραγματικές μαθησιακές ευκαιρίες - μη τυπικής ή (πιο συχνά) άτυπης εκπαίδευσης. Οι εθελοντές πρέπει όχι απλά να παρατηρούν, αλλά να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του οργανισμού υποδοχής. 

tn_elixllpgrundtvig tn_elix-25years

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ