ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Το πρόγραμμα “Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση” συνεχίζεται κανονικά σε όλα μας τα κέντρα κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου - Αυγούστου με καλοκαιρινή διάθεση και ανανεωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών.

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης στην Αθήνα (Πατησίων 20-22, 4ος όροφος), εκτός από τα μαθήματα Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες ζωγραφικής, κατασκευές, αφήγηση παραμυθιών, δημιουργική απασχόληση και προβολή ταινιών.

Επιπλέον, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα υλοποιηθεί ένας σύντομος κύκλος εργαστηρίων εργασιακής ετοιμότητας για νέες και νέους 16+ με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο με έμφαση στη συγγραφή βιογραφικού, την αναζήτηση εργασίας, την προσομοίωση σε συνέντευξη, το νομικό πλαίσιο, τα απαραίτητα δικαιολογητικά/έντυπα για μία πρόσληψη και τις βασικές υπηρεσίες στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί ένας υποψήφιος εργαζόμενος.

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ελευσίνας, βάση έχει δοθεί σε δραστηριότητες στη μητρική γλώσσα και σε δραστηριότητες Κοινωνικοσυναισθηματικής Μάθησης (SEL), σε καλοκαιρινές κατασκευές, την αφήγηση παραμυθιών, τα πειράματα και σε διαθεματικά πρότζεκτ με έμφαση στη διατροφή,elix centers summer activities 2023 1 την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία από τον ήλιο. Με τη βοήθεια του Ντούλη του Ελεφαντούλη, τα παιδιά έμαθαν για την υγιεινή διατροφή, κατηγοριοποίησαν τις διάφορες τροφές ανάλογα με τη συχνότητα με την οποία είναι καλό να τις λαμβάνουν, και φυσικά, διασκέδασαν εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους με δημιουργικούς τρόπους.

Την εμφάνιση τους έκαναν και αυτοσχέδια καβουράκια, χταπόδια, ψάρια, μέδουσες και άλλα θαλάσσια ζώα, σε μια διαδραστική ανάγνωση του παιδικού βιβλίου Μια Θάλασσα Πλαστικά, όπου τα παιδιά έμαθαν πώς να προστατεύουν τη θάλασσα και τα ζωάκια που ζουν εκεί από σκουπίδια και άλλους ρύπους. Μετά την ανάγνωση, τα παιδιά χρησιμοποίησαν απόχες για να καθαρίσουν την αυτοσχέδια “θάλασσα” που δημιουργήσαμε με μεγάλα δοχεία νερού από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως καλαμάκια και καπάκια μπουκαλιών που είχαμε προσθέσει.

Και έπονται και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες…

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Κορίνθου τα καλοκαιρινά μαθήματα περιλαμβάνουν διαθεματικά πρότζεκτ Γεωγραφίας, εργαστήρια ζωγραφικής και δράσεις στις μητρικές γλώσσες των μαθητών. Τα παιδιά γνωρίζουν και μαθαίνουν για διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα, αναζητούν πληροφορίες για τις χώρες του κόσμου και ταυτόχρονα "εξερευνούν και ανακαλύπτουν" τις χώρες καταγωγής τους μέσω της αφήγησης λαϊκών παραμυθιών και προβολών ντοκιμαντέρ στις γλώσσες τους.

elix centers summer activities 2023 4

elix centers summer activities 2023 2

elix centers summer activities 2023 3

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ