ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΈΛΙΞ, συμμετείχε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), για το χρονικό διάστημα 01/05/2019 – 31/12/2019, με σκοπό να βοηθήσει κάθε κοινωνικά αποκλεισμένο άτομο, να ενταχθεί στο σύνολο και να διευκολύνει την καθημερινότητα του.

Η αναπηρία, η αστεγία, θέματα ψυχικής υγείας, είναι μερικοί από τους λόγους που μπορεί ένα άτομο ή η οικογένεια του, να αποκλειστούν από την αγορά εργασίας ή/και ένα πλήθος υπηρεσιών. Μέσω του ΤΕΒΑ, οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ένα πλήθος υπηρεσιών και να λάβουν καθοδήγηση σε θέματα που τους δυσκόλευαν.

Η ομάδα των Κοινωνικών Λειτουργών της ΈΛΙΞ ολοκλήρωσαν ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, παρέχοντας υπηρεσίες όπως:

  • Διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού,
  • Νομικής Συμβουλευτικής και
  • Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Ακολουθήθηκαν, συγκεκριμένα στάδια βάσει της Κοινωνικής Εργασίας Ατόμου και Ομάδας και το διοικητικό προσωπικό της ΕΛΙΞ ήταν εκεί για να υποστηρίξει τη διαδικασία.

Η κάθε συνάντηση, είτε ατομική είτε ομαδική, πραγματοποιήθηκε σε διαμορφωμένο χώρο του οργανισμού, που βρίσκεται στην Πατησίων 20 – 22 (Multispace). Χωρίς κανένα αποκλεισμό, elix dimos athinaion TEVAεξυπηρετήθηκαν οικογένειες, μονογονεϊκοί γονείς, άτομα με προβλήματα ψυχικής ασθένειας, άστεγοι, άνεργοι και κάθε ενήλικας που ενδιαφέρθηκε να λάβει τις υπηρεσίες.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί απάντησαν σε αιτήματα που αφορούσαν: συμβουλευτική γονέων, οικονομικά ζητήματα με ΔΕΚΟ και εταιρείες τηλεπικοινωνίας, διαχείριση ανεργίας, έλλειψη φαρμακευτικής αγωγής και ιατρικής περίθαλψης, νομικής φύσεως θέματα όπως διαζύγιο και περιουσιακά ζητήματα κ.α

H ΈΛΙΞ, από το 1987 υλοποιεί δράσεις με κοινωνικό αντίκρισμα, και με αίσθημα ευθύνης ολοκλήρωσε το σύνολο υπηρεσιών που αφορούσαν το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και τους ωφελούμενους του.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ