ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Κάθε χρόνο, η ΕΛΙΞ διοργανώνει στην Ελλάδα εθελοντικά προγράμματα εργασίας (μικρής και μεσαίας διάρκειας), με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

Αυτό το καλοκαίρι, 3 προγράμματα θα πραγματοποιηθούν μέσω 8 συνολικά workcamps (διάρκειας 2 εβδομάδων) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες που τα φιλοξενούν και με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών από όλον τον κόσμο:

«Αυτό το Καλοκαίρι είναι Δικό μας»

#SocialInclusion #Disabilities

Το πρόγραμμα «Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας» στοχεύει στην υποστήριξη παιδιών και νέων με αναπηρίες, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Το 2019, η ΕΛΙΞ διοργανώνει δύο Workcamps στην Ελευσίνα και άλλα δύο στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Ομίλου "Ελληνικά Πετρέλαια" και σε συνεργασία με τους Δήμους Ελευσίνας και Ευόσμου/Κορδελιού αντιστοίχως.

 

«Μονοπάτια Αειφορίας στην ορεινή Αμβρακιά»

#Environment #Renovation #Sustainability

Ο Δήμος Θέρμου φιλοξενεί ένα δίκτυο αρχαίων μονοπατιών που διασχίζουν το ορεινό χωριό της Αμβρακιάς, το οποίο και χρησιμοποιείται ευρέως από ντόπιους, τουρίστες καθώς και πεζοπόρους. Το έργο «Μονοπάτια Αειφορίας στην ορεινή Αμβρακιά» στοχεύει στην υποστήριξη της οικοδόμησης νέων διαδρομών και στη διατήρηση του περιβάλλοντος, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική βιωσιμότητα.

Το 2019, η ΕΛΙΞ διοργανώνει δύο αντίστοιχα workcamps στην Αμβρακιά, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα της Αμβρακιάς και με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Μέτρου: «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Άξονα «Καινοτόμες Δράσεις» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2018»

 

«Διακοπές στο Σχολείο»

#SocialInclusion # Kids

Το πρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο»" στοχεύει στην υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, παρέχοντας στα παιδιά τους την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο στο σχολείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων που θα έχουν σχεδιάσει για εκείνα ειδικοί παιδαγωγοί.

Το 2019, η ΕΛΙΞ διοργανώνει δύο σχετικά workcamps στη Μάνδρα, με την υποστήριξη του Ομίλου "Ελληνικά Πετρέλαια" και σε συνεργασία με τον Δήμο Μάνδρας.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ