ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Άξια αναφοράς για τον μήνα Μάιο είναι η πενθήμερη εκπαίδευση δασκάλων και συντονιστών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μια πρακτική εκπαιδευτική προσέγγιση για την εντατική διδασκαλία γραφής και ανάγνωσης σε παιδιά.

Η προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε ήδη να ακολουθείται, στοχεύει πρωτίστως στην εκμάθηση Μητρικής Γλώσσας, Ελληνικών και Αγγλικών και υπηρετεί έναν από τους κύριους στόχους του προγράμματος “Μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά – πρόσφυγες ηλικίας 3-17 ετών”.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με την FCA και την υποστήριξη της UNICEF και αφορά τους ανήλικους πρόσφυγες σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Σύντομος απολογισμός του προγράμματος για το μήνα Μάιο:

- 7 εκπαιδευτικά κέντρα, 4 στην Αττική και 3 στην Θεσσαλονίκη.

- 1.569 παιδιά ηλικίας 3-17 ετών, συνολικά εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα (61% αγόρια, 39% κορίτσια), 1.228 στην Αθήνα και 341 στην Θεσσαλονίκη.

- 138 γονείς ξεκίνησαν σταδιακά μαθήματα Αγγλικών, 132 στην Αθήνα και 6 στη Θεσσαλονίκη.

- 20 διαφορετικές εθνικότητες με επιπλέον 5 μειονότητες καθώς και 12 διαφορετικές μητρικές γλώσσες.

- 1.996 ωριαία μαθήματα (Ελληνικά & Μαθηματικά, Αγγλικά και Μητρικής Γλώσσας) παρασχέθηκαν συνολικά στα παιδιά, 1.348 στην Αθήνα και 618 στην Θεσσαλονίκη.

- 47 Εκπαιδευτικοί και Κοινωνικοί Λειτουργοί στελέχωσαν συνολικά το πρόγραμμα και υποστήριξαν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, 34 στην Αθήνα και 13 στην Θεσσαλονίκη.

- 5 εκπαιδευτικές επιμορφώσεις οργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την άρτια ενημέρωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με σκοπό την καλύτερη κατανόηση, υλοποίηση του προγράμματος και των ιδιαιτεροτήτων του.

(source: UNICEF) 

 

Η Dounia είναι ένα από παιδιά που παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα στα κέντρα εκπαίδευσης της ΕΛΙΞ στην Αττική και την Μακεδονία.
Οι ιστορίες των παιδιών αυτών μας παρακινούν και μας δυναμώνουν στην προσπάθειά μας να δίνουμε σε αυτά τις ευκαιρίες που χρειάζονται για την ζωή τους στις νέες τους πατρίδες. Η υποστήριξη των παιδιών στην προσπάθεια τους να έχουν ένα ειρηνικό και φωτεινό μέλλον κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό:
ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ