ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Μια ιστορία επιτυχίας, αποτέλεσμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας νέων προσφύγων και μεταναστών, στην Ελλάδα, είναι και η περίπτωση του Ιμπραήμ. Ο ίδιος δήλωσε κατά τη διάρκεια της αποφοίτησης του από το πρόγραμμα:

«Το όνομα μου είναι Ιμπραήμ και είμαι από το Αφγανιστάν. Ήρθα στην Ελλάδα πριν δυο χρόνια περίπου, περνώντας από την Τουρκία. Ήμουν προπονητής ποδοσφαίρου στη χώρα μου για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σάλας και την εθνική ομάδα γυναικών.

Ήθελα πολύ να εργαστώ και στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού αλλά όταν ήρθα στο πρόγραμμα της ΕΛΙΞ δεν ήξερα πως θα μπορούσα να το πέτυχω, πως θα μπορούσα να βρω μια αντίστοιχη δουλειά.

Εδώ έμαθα πέρα από το να φτιάχνω το βιογραφικό μου, πως να ψάχνω για δουλειά, πως να στέλνω την αίτηση μου, αλλά και πολλά ακόμη, όπως ελληνικά και κομπιούτερ.

Έτσι βρήκα μια σχετική αγγελία και έστειλα το βιογραφικό μου και στην ομάδα σάλας του Παναθηναϊκού με τη βοήθεια της ΕΛΙΞ και τελικά με προσέλαβαν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη, ήταν η αγαπημένη μου δουλειά, αυτό που ήθελα πάντα να κάνω. Μ’ αρέσει στην Ελλάδα και θα ήθελα να μείνω εδώ.ibrahim elix get ready 4 your future

Το όνειρο μου είναι να συνεχίσω αυτή τη δουλειά, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Θα ήθελα να επισκεφθώ επίσης την Ισπανία ή την Ελβετία, δεν θέλω να μείνω κολλημένος στο παρελθόν, δεν ήταν ωραίο για εμένα.

Αν μπορούσα να προτείνω κάποια βελτίωση για το πρόγραμμα «Get Ready for Your Future» που παρακολούθησα στην ΕΛΙΞ αυτό θα ήταν να διευθυνθεί το μάθημα ελληνικών και αγγλικών γιατί υπήρξαν πολύ χρήσιμα για όλους εμάς που δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε».

Το πρόγραμμα εργασιακής ετοιμότητας της ΕΛΙΞ «Get Ready for Your Future» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της HSBC.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ