ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος Rur.IT.A.N.I.A.- Rural IT Alliance for Networking, Inclusion and Activism που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Η ΕΛΙΞ είναι εταίρος του προγράμματος που συντονίζεται από την οργάνωση Young Researchers of Serbia και περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς κινητικότητας και των δεξιοτήτων Η/Υ για άτομα που κατοικούν σε μη αστικές περιοχές.

Οι Young Researchers of Serbia συντονίζουν το παρόν πρόγραμμα σε συνεργασία με άλλους 9 εταίρους από την Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Εσθονία και Βέλγιο, όλοι μέλη των δικτύων Alliance of European Voluntary Service Organisations and South East European Youth Network.


Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσελκύσει συνολικά 100 συμμετέχοντες από 16 έως 22 ετών, νέους και νέες που δεν έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε εθελοντικά προγράμματα εργασίας λόγω διάφορων περιορισμών όπως η διαμονή τους σε υπεραστικές περιοχές και/ή δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ιντερνέτ και/ή δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να ταξιδέψουν.


Οι νέοι που ανταποκρίνονται στο προφίλ έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε μια ανταλλαγή νέων:
- Youth Exchange in Serbia 04/07-18/07erasmus plus logo 2
- Youth Exchange in Germany 23/07-06/08

 

Όλα τα μεταφορικά έξοδα καλύπτονται μέχρι το ποσό των 170 ευρώ και δεν υπάρχει κάποιο ποσό συμμετοχής. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται πλήρως από τον φορέα φιλοξενίας.

 

Εκτός από τις ανταλλαγές νέων, οι επιλεγέντες νέοι/νεες θα κληθούν να συμμετέχουν σε μια μονοήμερη προπαρασκευαστική συνάντηση (πιθανώς στην Αθήνα) με στόχο να γνωρίσουν τα άλλα άτομα που θα συμμετέχουν μαζί τους στην ανταλλαγή νέων και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

 

Κατά την διάρκεια των 14ήμερων ανταλλαγών νέων που θα πραγματοποιηθούν στην Σερβία και την Γερμανία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες καθώς και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και κοινωνικές δεξιότητες (αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, ομαδικότητα, δυνατότητα να ταξιδεύουν αυτόνομοι) και θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες σε ένα περιβάλλον μη τυπικής εκπαίδευσης.


Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις δυνατότητες συμμετοχής σε κάποια από τις δράσεις.

 

Εάν γνωρίζετε κάποιον/α που ταιριάζει στο προαναφερθέν προφίλ και ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα τότε παρακαλείται ο ίδιος/α να επικοινωνήσει μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 2103825506.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ