ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, “ACT - Active Citizens of Today!” στην Εσθονία 07 - 15/09/2014

Είναι παράξενο το πώς νιώθεις σαν οικογένεια ανάμεσα σε άτομα που άλλοτε δεν γνώριζες.

Στο Lammasmäe Puhkekeskus, στην Εσθονία σ’ ένα απομονωμένο μέρος στο δάσος, δίπλα στο ποτάμι, άτομα από διαφορετικές χώρες και με διαφορετική κουλτούρα και ηλικία χτίσαμε το δικό μας multicultural «παράδεισο».

Μοιραστήκαμε αλλά και ανακαλύψαμε τα ταλέντα μας, δώσαμε κίνητρο ο ένας στον άλλο και αναπτύξαμε ιδέες.

 

Ως “ACTIVE CITIZENS OF TODAY” νιώσαμε πως οι εμπειρίες μας ως εθελοντές και μέλη ΜΚΟ είναι σημαντικές και η συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Η καθημερινότητα μας για μια εβδομάδα ήταν γεμάτη δραστηριότητες( role plays, energizers, debates) που μερικές φορές φαινόντουσαν βαρετές ή κουραστικές όμως πάντα είχαν κάποιο κρυφό μήνυμα για το πώς να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε.

 

Ακόμα ζήσαμε ξεχωριστές εμπειρίες όπως sauna parties και canoeing με σκοπό να δεθούμε ως ομάδα. Και πετύχαμε το σκοπό αυτό, φτιάξαμε και το δικό μας logo “friends, sauna, river, bikini” οποίο και κάναμε henna tattoo.

 

Η οργάνωση ήταν καταπληκτική πριν την αναχώρηση μας είχαμε ήδη γνωρίσει την ομάδα μας μέσω facebook όπου έως σήμερα διατηρούμε το group μας για να ανταλλάσσουμε ιδέες και νέα μας. Όμως πέρα από το διαδίκτυο αυτό που στην πραγματικότητα έμεινε είναι νέοι φίλοι, νέες συνεργασίες και δράσεις.

 

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ