ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Η εμπειρία μου με την ΕΛΙΞ ήταν για ακόμα μια φορά εκπληκτική!

Συμμετείχα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Food For Thought”, το οποίο διεξήχθη στην Φινλανδία, στην μικρή αλλά πανέμορφη πόλη Tenala.

Η εμπειρία του να βρίσκεσαι με 27 άτομα από 10 διαφορετικές χώρες ήταν μοναδική. Το σπίτι ή καλύτερα villa Cristine που διαμέναμε βρισκόταν μέσα στο δάσος. Έτσι είχαμε την εμπειρία να μαζέψουμε βατόμουρα, αλλά και να κάνουμε περίπατο είτε με ποδήλατο ,είτε με τα πόδια σ' αυτό!

Είναι γεγονός ότι, δεν παραλείψαμε και την βόλτα στην παγωμένη λίμνη, η οποία ήταν ένα ιδιαίτερο διάλειμμα! Αξίζει να ειπωθεί ότι υπήρχαν αρκετοί τολμηροί που έριξαν μια βουτιά.


Ο χρόνος της μιας εβδομάδας πραγματικά κύλισε γρήγορα, έχοντας συλλέξει εμπειρίες, πληροφορίες αλλά και έχοντας κάνει ξεχωριστούς φίλους.


Το θέμα επικεντρωνόταν κυρίως στη σχέση που συνδέει το φύλο με την κατανάλωση! Δεν έμενε όμως μέχρι εκεί, καθώς υπήρξαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από τον χώρο της διαφήμισης, τις κοινωνικές ανισότητες, τη διατροφή καθώς και πολιτικού περιεχομένου συζητήσεις για τον μαρξισμό και όχι μόνο.

 

Τα βράδια μας ήταν με συντροφιά την σάουνα, και την πολύτιμη παρέα των νέων μας φίλων, αγναντεύοντας τον υπέροχο ουρανό!

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 3 οργανωτές μας, καθώς με πολλή όρεξη κατάφεραν να μας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους, δίνοντας "τροφή" στους νέους για ατελείωτες συζητήσεις!

 

Ευγενία

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ