ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Όλα έγιναν πολύ τόσο γρήγορα που δεν μπόρεσα να καταλάβω πως από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκα στο Charles de Gaulle της Γαλλίας!

Εκεί με περίμενε ο Στέλιος, το άλλο μέλος της ελληνικής ομάδας, που είχε φτάσει με την προηγούμενη πτήση. Γνωρίζοντας ότι ο Στέλιος έχει ζήσει ένα χρόνο στη Γαλλία, τα άφησα όλα πάνω του για το πώς θα φτάσουμε στο La Ferté-sous-Jouarre.

Αφού φτάσαμε στην πόλη μας, βρήκαμε πολύ εύκολα το camping Vir Volt όπου θα μέναμε τις επόμενες 8 μέρες μαζί με τους/τις άλλους/ες συμμετέχοντες/ουσες από την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πορτογαλία, την Εσθονία, την Ισπανία & τη Γαλλία.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με πολλά παιχνίδια γνωριμίας για να σπάσει ο πάγος μεταξύ μας, και στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Συνεχώς μαθαίναμε και δημιουργούσαμε και δεν καταλαβαίναμε πως περνούσε η ώρα! Στο τέλος της ημέρας ο υπεύθυνος του camping μας μίλησε για τις υποχρεώσεις –και τα δικαιώματα- που είχαμε κατά τη διαμονή μας εκεί.

 

Οι μέρες που ακολούθησαν είχαν περίπου το ίδιο μοτίβο: κάθε πρωί κάποιος/α πρότεινε ένα energizer για να «ξυπνήσουμε» και να ενεργοποιηθούμε (από τα αγαπημένα μου σημεία της ημέρας!!!), στη συνέχεια οι διοργανώτριες μας ενημέρωναν για το πρόγραμμα της ημέρας και μετά περνούσαμε στις δραστηριότητες.

 

Βασικός σκοπός του project, "Towards a sensitive approach of gender and gender equality in international voluntary and work camps” (21 - 28/09/2014) ήταν να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων, το οποίο θα το μεταφέραμε στην χώρα μας.

 

Το εκπαιδευτικό κομμάτι της ημέρας ολοκληρωνόταν με συζήτηση γύρω από τις δραστηριότητες της ημέρας, αν μας άρεσαν ή όχι, αν είχαμε κάποιο παράπονο ή αν θέλαμε να μοιραστούμε κάτι με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Αυτό ήταν ίσως και το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας.

 

Αν και το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο (debate, θεατρικά, συζητήσεις, σχολιασμός ταινιών μικρού μήκους κλπ), δεν μας έλειψαν και οι στιγμές διασκέδασης. Τις πρώτες μέρες στον χώρο του camping έμεναν μαζί μας και άλλα 30 άτομα… οπότε καταλαβαίνετε…κιθάρα και τραγούδια γύρω από τη φωτιά είναι μόνο όσα επιτρέπεται να πω! Όταν μείναμε μόνοι μας, συνεχίσαμε να περνάμε όμορφα, και δεθήκαμε περισσότερο μεταξύ μας!

 

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα έμαθα πάάάρα πολλά πράγματα για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που λίγες μέρες πριν δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν, έκανα πολύ καλούς φίλους και μέσα σε μία εβδομάδα απέκτησα περισσότερες γνώσεις πάνω στο θέμα του Φύλου, απ’ όσες μου πρόσφερε το μεταπτυχιακό μου σε 1 χρόνο!

 

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να συμμετάσχετε και εσείς σε ένα τέτοιο πρόγραμμα! Αξίζει με χίλια!!!!!!!

 

Έφη Κ.

 

Υ.Γ Είχαμε και ένα ελεύθερο απόγευμα στο Παρίσι, και με ξεναγό τον Στέλιο περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ!

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ