ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Με την ΕΛΙΞ συμμετείχα στο πρόγραμμα “Inclusives Jugendwintercamp” της οργάνωσης Wilde Rose. Έλαβε χώρα στην Γερμανία και μου χάρισε απίστευτες εμπειρίες και την ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους.

Το μέρος στο οποίο διαμέναμε βρισκόταν σε μια δασώδη περιοχή, πράγμα που μας εξοικείωσε τόσο με τη φύση όσο και με δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτή, όπως η συλλογή και κοπή πεσμένων κλαδιών για το άναμμα της σόμπας μας.

Οι 12 αυτές μέρες κύλησαν έχοντας πραγματοποιήσει πλήθος επισκέψεων και δράσεων, ενταγμένες έτσι ώστε συμμετείχαν και οι νέοι με κινητική ανεπάρκεια.

Ανάμεσα στα μέρη τα οποία επισκεφθήκαμε ήταν το παγοδρόμιο του Geretsried όπου «πατινάραμε» με μεγάλη επιτυχία, ενώ την επόμενη μέρα στον ίδιο χώρο παρακολουθήσαμε αγώνα χόκεϋ τοπικών νεανικών ομάδων.

Η επίσκεψη στο Deutsches Museum στο Μόναχο ήταν μια ενδιαφέρουσα στάση, καθώς ταξιδέψαμε μέσα στην ιστορία και ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη των επιστημών, αλλά και των διαφόρων ανακαλύψεων του ανθρώπου.


Επίσης, η επίσκεψη στο Dachau του στρατοπέδου συγκεντρώσεως μας προσέφερε πολύ σημαντικές γνώσεις για όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπήρξε και ελεύθερη μέρα οπότε εγώ προσωπικά επέλεξα να την περάσω στο Μόναχο και συγκεκριμένα στη Neue Pinakothek θαυμάζοντας γνωστούς και άγνωστους καλλιτέχνες.


Τα βράδια μάς έβρισκαν στο σπίτι να τρώμε γερμανικές λιχουδιές, να συζητάμε, να παίζουμε (κρυφτό στο χιονισμένο δάσος!!!) και να τραγουδάμε συντροφιά με κιθάρες, ακορντεόν και φλάουτο.


Οι γιορτινές μέρες μας ήταν εκρηκτικές… με πυροτεχνήματα στον ουρανό, κραυγές χαράς και χιόνι παντού χιόνι! Και φυσικά δεν παραλείψαμε την κατάβαση των βουνών με σκι και έλκηθρα…απίστευτη αίσθηση!

 

Την τελευταία βραδιά, πριν την επιστροφή στο σπίτι, την γλεντήσαμε αλά ελληνικά σε ελληνική ταβέρνα, για να δείξουμε στους Γερμανούς φίλους μας πως το «καίμε», παρασέρνοντάς τους σε ξέφρενους ρυθμούς.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνούς μας, Κατερίνα και Χρήστο για την τόσο θερμή φιλοξενία.

 

Γιώτα.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ