ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Τον περασμένο Μάη συμμετείχα με την ΕΛΙΞ σ' ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα στην Ιταλία με τον τίτλο: "The Pot of Gold" και με την επεξήγηση: To fight hate speech and discrimination στο πλαίσιο του Erasmus+ στο Orvietto της Ιταλίας.

Είναι αλήθεια ότι όταν έκανα την αίτηση δεν είχα ακριβώς κατανοήσει το θέμα διότι δεν ήξερα το συμβολισμό του rainbow. Δεν υπήρχε κάποια άλλη επεξήγηση. Όμως θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα διότι ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω τόσο αξιόλογους και ευαίσθητους ανθρώπους να ακούσω τους προβληματισμούς τους, τις ευαισθησίες τους και να γνωρίσω τον ψυχισμό τους.

Αν και είμαι εναντίον κάθε είδους διακρίσεων δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσω και να ζήσω με άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα ν' ακούσω να μιλούν γι αυτά, να συγκινηθώ και να ταυτισθώ μαζί τους!

Αναρωτήθηκα για τα κενά της επίσημης εκπαίδευσής μας σε θέματα ανεκτικότητας για την πρόληψη συμπεριφορών μίσους καθώς και της εκπαίδευσης των γονέων για τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων των ίδιων των παιδιών τους!

Θα συνιστούσα στους νέους που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το β' μέρος του προγράμματος αυτού, τον Οκτώβριο, να μη χάσουν την ευκαιρία αυτή είτε ανήκουν είτε όχι σε αυτή την ευαίσθητη κατηγορία των ανθρώπων.

Η εξαίρετη οργάνωση και υποστήριξη εκ μέρους των συντονιστών, της Σάρας και της Μαργαρίτας καθώς και όλων των συντελεστών έκαναν αυτή την εμπειρία μου αξέχαστη αν και δεν είναι το μόνο πρόγραμμα που έχω συμμετάσχει.

Ευχαριστώ θερμά και την ΕΛΙΞ για την ευκαιρία που μου έδωσε!

Ελένη Φαραγκουλιτάκη - Κουβίδη

erasmus plus logo 2

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ