ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Η ΕΛΙΞ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, υποδέχεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια που λαμβάνει χώρα υπέρ του εκσυγχρονισμού του συστήματος παιδικής προστασίας στη χώρα μας.

Η εφαρμογή ενός κοινού πλαισίου αποτελούσε αίτημα ετών και η ΚΥΑ είναι σε σωστό δρόμο δομημένη.

Ο διαχωρισμός παιδιών προσφύγων από τα παιδιά του γενικού πληθυσμού εντείνει τις ανισότητες σε πολλές πτυχές της παιδικής προστασίας καθώς και δημιουργεί έδαφος ανισοτήτων και πολλαπλών ερμηνειών .

Παράλληλα τα παιδιά που προέρχονται από τρίτες χώρες στερούνται των νομιμοποιητικών τους εγγράφων αλλά διασφαλίζεται η διαμονή τους, γεγονός που προκαλεί περιβάλλον αβεβαιότητας στα ίδια τα παιδιά και λειτουργεί ως στρεσογόνος παράγοντας .

Επιπροσθέτως, ο προβλεπόμενος αριθμός των 30 ατόμων ανά δομή δεν είναι εναρμονισμένος με την ουσία της αποϊδρυματοποίησης ως έννοια .

Τέλος προτείνουμε οι ήδη υπάρχουσες δομές αλλά και όσες δημιουργηθούν να έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον εκσυγχρονισμό ώστε να εξασφαλίζονται υψηλά standards παιδικής προστασίας και να δρουν με βραχυπρόθεσμη διάρκεια φιλοξενίας και φυσικά , να λειτουργήσουν με γνώμονα το βέλτιστο όφελος του παιδιού .

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ