ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Ένα σπουδαίο και ιδαίτερο festival πρόκειται να λάβει χώρα, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου 2023, στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. To Thessaloniki Youth Festival, μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης για την οποία είναι ευχή όλων να γίνει θεσμός, είναι έτοιμο να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, με ποικίλες δράσεις και δρώμενα όπως συναυλίες, δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις και δικτύωση νεανικών οργανώσεων! Η ΕΛΙΞ συμμετέχει με ιδιαίτερη τιμή σε αυτή την πρωτοβουλία, ανυπομονώντας να έρθει σε επαφή με το νέο κόσμο για τη διάδοση του ευγενούς αφηγήματος του εθελοντισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης αποτελεί μία δομή ενεργητικής συμμετοχής των νέων του Δήμου, οι οποίοι αναλαμβάνουν πληροφορίες σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, αλλά και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος. Το Συμβούλιο δίνει την ευκαιρία στους νέους της πόλης την ευκαιρία να γίνουν ενεργοί πολίτες μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών, να σχεδιάσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και της πληροφόρησης, να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον ελεύθερο τους χρόνο. Συμβάλλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η ανεκτικότητα, καλλιεργεί την υπευθυνότητα στους συμμετέχοντες. Οι νέοι μεταξύ 16 και 30 ετών έχουν πλέον βρει το δικό τους θεσμικό φορέας, ο οποίος εξασφαλίζει την απουσία αποκλεισμών και διακρίσεων, καθώς και τη συνολική δραστηριοποίηση στα κοινά της πόλης.

Με τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης μπορείς κι εσύ

  • Να αναδείξεις και να επιλύσεις σημαντικά ζητήματα της πόλης
  • Να συμμετέχεις στη δημιουργία μίας δυναμικής ομάδας από νέους ανθρώπους
  • Να καλλιεργήσεις τον παραγωγικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων
  • Να οργανώσεις και να συμμετέχεις σε δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο για τη Θεσσαλονίκη

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Παιδείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης υλοποιεί από τις 12 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2023 το 1ο Thessaloniki Youth Festival στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου. Ένα festival που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τους νέους της πόλης, θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων συναυλίες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες, καθώς και διάφορα workshops. Σημαντικό στοιχείο του festival αποτελεί και η εκπροσώπηση οργανώσεων της νεολαίας, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ΜΚΟ, με σκοπό την ανάδειξη των δραστηριοτήτων και του έργου τους, στο πλέον ενδιαφερόμενο για αυτές και από αυτές κοινό.

Με τη συμμετοχή στο Thessaloniki Youth Festival μπορείς και εσύ να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην ατζέντα της πόλης και σε θέματα νεολαίας, μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο στο οποίο θα υλοποιηθούν θεσμικές συναντήσεις, αρθρογραφία αλλά και podcasts! Οι δράσεις ακόμα περιλαμβάνουν δια ζώσης και διαδικτυακές εκδηλώσεις, ημερίδες με επιστημονικό χαρακτήρα, εκστρατείες ενημέρωσης, διαδραστικά εργαστήρια.

Η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας θα δώσει το παρών σε πλήθος συζητήσεων, για θέματα που άπτονται του εθελοντισμού, των νεανικών δραστηριοτήτων, την αξιοποίηση του νεανικού δυναμικού και τη συμμετοχή στον εποικοδομητικό διάλογο για τη δικιά μας Θεσσαλονίκη! Σε περιμένουμε για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά!

Έλα κι εσύ με την ΕΛΙΞ για να πάρεις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Οι δημόσιες παρεμβάσεις αποτελούν το επίκεντρο των προσπαθειών μας, οπότε όλοι μαζί χτίζουμε το πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων για τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τους νέους της.

Instagram Links :

elix at thessaloniki youth festival 2023

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ