ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

Αυτή την εβδομάδα και για τις επόμενες δέκα εβδομάδες, το «p^2 multispace» θα φιλοξενήσει το μάθημα "Building Peace in your Community".

Αυτό το μάθημα, που παραδίδεται στα Αγγλικά, οργανώνεται από το Sky School και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 π.μ. έως τις 1 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων (meeting room) του πολυχώρου μας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι από 16 έως 26 ετών.

Ο στόχος του μαθήματος είναι να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ειρήνη στις κοινότητές μας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πρώτα θέματα σχετικά με την ειρήνη και θα διερευνήσουν τους λόγους των συγκρούσεων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Θα μάθουν έπειτα τις διαφορετικές προσεγγίσεις στην επίλυση συγκρούσεων και θα αποκτήσουν δεξιότητες στην επικοινωνία, την ακρόαση και τη διαμεσολάβηση. Τέλος, θα σχεδιάσουν και θα διεξάγουν μια δραστηριότητα που θα συμβάλει στην οικοδόμηση της Ειρήνης στην κοινότητά τους.

Στο τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν γίνει αποτελεσματικοί ειρηνοποιοί (peace builders) και θα ενταχθούν στην κοινότητα των νέων, υποστηρικτών της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, θα βελτιώσουν την ικανότητά τους να γράφουν και να επικοινωνούν στα αγγλικά, αλλά και να αναπτύσσουν δεξιότητες στην θεωρία της ειρήνης, τη διαχείριση έργων, τη συνεργασία και την επικοινωνία.

Αυτό το μάθημα είναι το ισοδύναμο ενός μεταλυκειακού μαθήματος. Σημειώστε ότι αποτελεί αυτόνομο μάθημα και δεν θα οδηγήσει σε πλήρες δίπλωμα κατάρτισης. Παρ 'όλα αυτά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό για την Οικοδόμηση της Ειρήνης από το Sky School, σε συνεργασία με την UWC South East Asia, ένα διεθνές σχολείο στη Σιγκαπούρη.

Σχετικά με τον συνεργάτη μας, Sky School:
Το Sky School είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μαθήματα ανοικτής πρόσβασης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για εκτοπισμένους μαθητές. Πιστεύουμε ότι οι εκτοπισμένοι νέοι θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τους και που να τους προετοιμάζει να γίνουν διαμορφωτές, ειρηνοποιοί και ηγέτες στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις ειρηνοποιός (peace builder) στην κοινότητά σου; Έλα στο "p^2 multispace" της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων 20-22 στον 2ο όροφο, κάθε Τρίτη και Πέμπτη!

peacebuilding multispace flyers

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ