ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΈΡΓΟ

ΕΡΓΟ

"Διακοπές στο Σχολείο" - Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

"Διακοπές στο Σχολείο" - Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Η ΕΛΙΞ, αντλώντας από την 25ετή εμπειρία της στο χώρο του εθελοντισμού και του σχεδιασμού/υλοποίησης δράσεων με κοινωνικό αντίκρισμα, δημιούργησε το 2012 ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών με τίτλο "Διακοπές στο Σχολείο".

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε αρχικά (το 2012 και 2013) στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Αμαρουσίου και Πειραιώς, ενώ η ΕΛΙΞ συνέχισε τα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές προκειμένου να καλυφθεί μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία.


Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίχθηκε από χορηγούς όπως το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και το "Hellenic Hope", ενώ από το 2017 το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του "Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια".

Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντας την δυνατότητα στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπου θα αναδειχθούν τα ενδιαφέροντά τους και θα αναπτυχθούν τα ταλέντα τους, μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με ομάδες ειδικών παιδαγωγών της ΕΛΙΞ και καταρτισμένων εθελοντών από όλο τον κόσμο.

Παρακολουθήστε την συνοπτική παρουσίαση του απολογισμού του προγράμματος για την περίοδο 2012 και 2013:

stavros niarchos foundation logo Hellenic Hope Ελληνικά Πετρέλαια

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ