ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Στις δράσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 10 Μαΐου, συμμετείχε η ΕΛΙΞ, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της UNICEF.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές, συνοδεία των κηδεμόνων τους αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού της ΕΛΙΞ, μυήθηκαν στα μυστήρια του σύμπαντος, του ηλιακού μας συστήματος αλλά και της λάμψης των αστεριών.

Στις δράσεις συμμετείχαν 484 παιδιά - πρόσφυγες που παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος "Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα", που υλοποιείται από την ΕΛΙΞ στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία σε συνεργασία με τη Finn Church Aid και την Teachers without Borders, χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από τη UNICEF.

Τα παιδιά απόλαυσαν το Planetarium on the Go που ήταν εγκατεστημένο στο προαύλιο των συμμετεχόντων στη δράση σχολείων, μέσα από αστρονομικά ντοκιμαντέρ και ψηφιακές παραστάσεις. Υποστηρικτική βοήθεια στους μαθητές εντός του ψηφιακού πλανητάριου προσέφεραν οι καθηγητές της μητρικής γλώσσας της ELIX, οι οποίοι ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Οι δράσεις περιελάμβαναν, επίσης, παρατήρηση με τηλεσκόπιο των αστεριών του γαλαξία μας, αλλά και δημιουργική απασχόληση μέσα από τη δράση «Παίζοντας».

(οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από το site της UNICEF)

Children from the ELIX learning Center for Refugee ELIX Learing Center for refugee
ELIX Learning Center for Refugee ELIX Learning Center for Refugee

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ