ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ συμμετέχει και υποστηρίζει τη μεγάλη αθλητική και πολιτισμική γιορτή που διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων Μακεδονίας, στις 23 Μαΐου, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Στη δράση, που έχει ως κεντρικό σύνθημα "ΠαίΖΟΥΜΕ Μαζί" θα συμμετάσχουν παιδιά προσφύγων από τα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), καθώς και μαθητές του πρωινού κύκλου των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στα οποία λειτουργούν οι δομές.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μαθητές του πρωινού κύκλου και στα προσφυγόπουλα και η προώθηση της διαδικασίας ένταξης των προσφυγόπουλων στην ελληνική πραγματικότητα μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομαδικά και ατομικά αθλήματα, αλλά και δράσεις, όπως χορό, μουσική, ζωγραφική και παιχνίδια.

Η ΕΛΙΞ, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα" και των μαθημάτων που παρέχει σε παιδιά που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας, με μεγάλη χαρά θα συνοδεύσει τους μαθητές της και θα συμμετάσχει ενεργά στη γιορτή "ΠαίΖΟΥΜΕ Μαζί".

Οι εκδηλώσεις της γιορτής θα διεξαχθούν στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο, στις 23 Μαΐου 2017, από τις 9.30 έως τις 14.00.

Το πρόγραμμα "Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα" υλοποιείται από την ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία σε συνεργασία με τη Finn Church Aid και την Teachers without Borders, χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από τη UNICEF.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

 

ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η ΕΛΙΞ στο παίΖΟΥΜΕ μαζί στη Θεσσαλονίκη

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ