ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ σας προσκαλεί στην ελληνογερμανική συνάντηση οργανώσεων με θέμα "Υποστήριξη και κοινωνική ένταξη των προσφύγων" που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 29.9 μέχρι τις 3.10.2017 στην Κέρκυρα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικογενείας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας της Γερμανίας μέσω του ειδικού προγράμματος SOPRO Griechenland, αποσκοπεί στην μετεκπαίδευση των συμμετεχόντων στον τομέα της υποστήριξης προσφύγων, την ανταλλαγή εμπειριών για το προσφυγικό ζήτημα και τον σχεδιασμό μελλοντικών κοινών δράσεων σε διεθνές επίπεδο.

Αυτή τη χρονιά, η ελληνογερμανική συνάντηση οργανώσεων που διεξάγουμε έχει ως θέμα την "Υποστήριξη και κοινωνική ένταξη των προσφύγων". Σκοπός μας είναι να φέρουμε σε επαφή άτομα και οργανώσεις που ασχολούνται με τους πρόσφυγες και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες.

Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σεμιναρίου είναι:

1. Παρουσίαση ελληνικών και γερμανικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών υποστήριξης προσφύγων.
2. Ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την καθημερινότητα της εργασίας με πρόσφυγες και θεωρητική προσέγγιση της αντιμετώπισης τραυματικών εμπειριών.
3. Ανάπτυξη καινούριων προοπτικών συνεργασίας στο πεδίο της ελληνογερμανικής ανταλλαγής νεολαίας και προώθηση κοινών στόχων στο προσφυγικό ζήτημα.

 

Μέθοδος: Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς στο προσφυγικό ζήτημα, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Ταυτόχρονα απαιτείται η ενεργός συμμετοχή όλων.

 

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα επαγγελματικής μετάφρασης στα γερμανικά και τα ελληνικά.

 

Το σεμινάριο θα διεξάγεται κατά κανόνα στους χώρους του ξενοδοχείου "Wilde Rose" και σε αίθουσες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 29.09.2017 το βράδυ στις 21:00 και θα λήξει στις 03.10.2017 το πρωί στις 11:00 με μία συνοπτική παρουσίαση των συμπερασμάτων.

 

Τα εισιτήρια άφιξης και αναχώρησης είναι σημαντικό να συμβαδίζουν με το παραπάνω χρονικό διάστημα. Στην Κέρκυρα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο.

 

Η διαμονή είναι κανονισμένη σε δίκλινα δωμάτια. Η χορήγηση μονόκλινου δωματίου είναι εφικτή μόνο με επιπλέον χρέωση. Η εστίαση θα γίνεται κατά κανόνα στην ταβέρνα του ξενοδοχείου. Κατόπιν συνεννόησης, υπάρχει και η δυνατότητα επιπλέον διαμονής στο ξενοδοχείο. Χώρος Διοργάνωσης: Ξενοδοχείο "Wilde Rose", Δασιά, 49100 Κέρκυρα

 

Το πρόγραμμα προβλέπει τη συμμετοχή 10 ατόμων από τη Γερμανία και 10 από την Ελλάδα.

 

Η αγορά των εισιτηρίων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες μετά από επιβεβαίωση της συμμετοχής.

 

Για την δήλωση συμμετοχής παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ