WORKCAMPS

Προτάσεις για WorkCamps στο Εξωτερικό

Στην σελίδα αυτή θα βρείτε ευκαιρίες για εθελοντισμό, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

Σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο, μέσω της ΕΛΙΞ. Τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps μπορούν να έχουν διάρκεια από 15 ημέρες έως 12 μήνες.

Στις αρχές κάθε Μαρτίου, η ΕΛΙΞ και ολες οι υπόλοιπες οργανώσεις του διεθνούς δικτύου "Alliance of European Voluntary Service Organizations" προσέρχονται στην ετήσια συνάντηση προετοιμασίας για την ανακοίνωση των θερινών Προγραμμάτων Εθελοντική Εργασίας, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και και προχωρώντας σε συμφωνίες προκειμένου να ετοιμάσουν εκατοντάδες καινούργια και συναρπαστικά προγράμματα. Στη συνέχεια τα προγράμματα αυτά παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας, όπου και μπορείτε να τα βρείτε στην Μηχανή Αναζήτησης Προγραμμάτων της ΕΛΙΞ.  

Αν χρειάζεστε βοήθεια ώστε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει, μπορείτε να μας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Μάθε τι είναι ένα workcamp εδώ!

 Όλο και περισσότεροι ανθρώποι αναζητούν μια εμπειρία που θα τους εμπλουτίσει, που θα τους δώσει την ευκαιρία να συνδεθούν με νέες κουλτούρες και ανθρώπους, και να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο. Εάν ανήκετε σε αυτούς που ψάχνουν για μια περιπέτεια που θα σας αλλάξει, τότε τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (Workcamps) είναι για εσάς!

Παρακάτω θα βρείτε 9 προτάσεις για workcamps στην Γαλλία τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Διαλέξτε το Πρόγραμμα που σας ταιριάζει και ετοιμαστείτε για μια εμπειρία ζωής! 

Η ΕΛΙΞ αναζητά δέκα (10) εθελοντές και εθελόντριες για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στις Δρυμάδες Ιωαννίνων, με σκοπό την ανακατασκευή παραδοσιακής βλάχικης καλύβας, η οποία αποτελεί μία αρχετυπική μορφή κατοίκησης των Νομάδων Βλάχων κτηνοτρόφων του προηγούμενου αιώνα.
Το Πρόγραμμα θα λάβει χώρα από τις 25/9 έως τις 2/10/2023.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΕΛΙΞ, καθώς επίσης οι ισότιμοι εταίροι της και τα συνδεδεμένα μέλη του διεθνούς δικτύου "Alliance of European Voluntary Service Organizations" ανακοινώνουν τα καινούργια Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας. Αυτά τα «workcamps», όπως είναι κοινώς γνωστά, έχουν προκύψει από την ευρεία συνεργασία των οργανώσεων και τη σχετική ανταλλαγή πληροφοριών. Μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Οργάνωσης (link), μπορείτε να βρείτε το workcamp που σας συναρπάζει και σας ταιριάζει, ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τη διαθεσιμότητα σας!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ΕΛΙΞ και οι εταίροι της στο διεθνές δίκτυο "Alliance of European Voluntary Service Organizations" ανακοινώνουν τα καινούργια Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, τα οποία έχουν προκύψει από την ευρεία συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών. Μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Οργάνωσης, μπορείτε να βρείτε το workcamp που σας συναρπάζει και σας ταιριάζει, ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τη διαθεσιμότητα σας!

«GO with Teenagers Engagement and Empowerment through Networking – GoTEENs» είναι ο τίτλος της Στρατηγικής Σύμπραξης του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει η ΕΛΙΞ για την περίοδο 2020-2022.

Η σύμπραξη «GoTEENs» δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) για εφήβους παγκοσμίως. Είναι μια πρωτοβουλία που πάρθηκε έπειτα από τη μεγάλη ζήτηση και ενδιαφέρον πολλών γονέων και εφήβων να προσφέρουν εθελοντικά και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αρκετές οργανώσεις από όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διοργάνωση εφηβικών workcamps διότι δεν έχουν τις κατάλληλες γνωστικές ικανότητες και πρακτικές για να διασφαλίσουν την ποιότητα των δραστηριοτήτων και την ασφάλεια των εφήβων που συμμετέχουν σε αυτά.

Τα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή και θα υλοποιηθούν στην πανέμορφη Ισπανία. Όλα τα προγράμματα θα σας παρέχουν την ευκαιρία να προσφέρετε στην τοπική κοινωνία, να γνωρίσετε την διαφορετικότητα και να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες, όπως μια νυχτερινή πεζοπορία κοιτάζοντας τα αστέρια σε ένα μεσαιωνικό χωριό της χώρας.

Θα βρείτε 12 προτάσεις για ενήλικες, όλα σε διαφορετικά μέρη της Ισπανίας:

Ερωτήσεις και απαντήσεις για μια ασφαλής εθελοντική χρονιά! Τι πρέπει να γνωρίζω:

Μπορείς να βρεις όλες τις ευκαιρείς εθελοντισμού για την Ελλάδα και εξωτερικό στην Μηχανή Αναζήτησης της ιστοσελίδας μας. Τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν και άλλα, καινούργια προγράμματα για το 2021.

Η λίστα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι ιδιαίτερη, γιατί περιλαμβάνει 25 προτάσεις για προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό, όλα συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε την επιστροφή χρημάτων για την κάλυψη σημαντικού ή και όλου του κόστος έξοδων ταξιδιού και ιδιωτικής ασφάλισης.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ