WORKCAMPS

WORKCAMPS

Παρόλο που έχει περάσει πάνω από χρόνος από τότε που πραγματοποιήσα εθελοντικό πρόγραμμα μέσω της ΕΛΙΞ στην Ελβετία ακόμα έχω έντονες αναμνήσεις από την μοναδική αυτή εμπειρία.

Με την κολλητή μου Λένια μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος τόσο για τα ταξίδια όσο και για τον εθελοντισμό. Αποφασίσαμε λοιπόν να συνδυάσουμε και τα δύο όταν μάθαμε από φίλους μας που είναι εθελοντές στην ΕΛΙΞ για την δική τους εμπειρία. Πειστήκαμε αμέσως.

Το πρόγραμμα στην Ελβετία είχε να κάνει με μία κατασκήνωση εκμάθησης ξένων γλωσσών (γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά) για παιδιά ηλικίας 7-15 χρονών. Ως εθελόντριες ο ρόλος μας ήταν να βοηθάμε στις καθημερινές ανάγκες αλλά και στις απογευματινές δραστηριότητες που προγραμματίζονταν για τα παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να ζήσουμε μια τόσο καταπληκτική εμπειρία. Καμία μας δεν είχε ακούσει για την μικρή πόλη- χωριό με το όνομα Liddes ενώ από φωτογραφίες καταλάβαμε ότι είναι κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά.

Φτάνοντας την πρώτη μέρα ανακαλύψαμε πως θα μέναμε σε ένα υπέροχο ξύλινο σπίτι στην καρδιά ενός βουνού. Το τοπίο ήταν από τα πιο όμορφα που έχουμε επισκεφτεί ενώ με μια γρήγορη πρώτη βόλτα ανακαλύψαμε πως το σπίτι ήταν δίπλα σε καταρράκτες, περικυκλωμένο από δέντρα και βουνά. Κατά την διάρκεια της διαμονής έχοντας ελεύθερο χρόνο είχαμε την δυνατότητα να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα πανέμορφα τοπία. Μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια πως αυτό που αντικρίζαμε ήταν σαν φωτογραφίες και εικόνες που βλέπεις στο διαδίκτυο, ένα παραμυθένιο τοπίο κάπου στην Ελβετία. Στην δικιά μας περίπτωση όμως ήταν αληθινό.

Όσον αφορά την εμπειρία μας ως εθελόντριες μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένες. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή και όλα τα μέλη της ομάδας ήταν εξαιρετικά ευγενικά και βοηθητικά. Αυτό που εκτιμήσαμε περισσότερο ήταν ότι όλοι, καθηγητές, εθελοντές και προσωπικό αντιμετωπίζονταν το ίδιο. Κάθε βράδυ κάναμε ένα μικρό ''συμβούλιο'' για το πως πήγε η μέρα, αν υπάρχει κάτι που πιστεύουμε ότι θα πήγαινε καλύτερα και τυχόν παράπονα. Ολονών η γνώμη μετρούσε και όλοι συμβάλαμε στον σχεδιασμό του πλάνου της επόμενης μέρας.

Κάθε σαββατοκύριακο όπου τα παιδιά δεν είχαν μαθήματα πραγματοποιόντουσαν δράσεις εκτός του camp και εκδρομές. Ως ξένες εθελόντριες ο αρχηγός πάντα μας συμπεριλάμβανε σε όλα προκειμένου να δούμε την χώρα και έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε διάφορα μέρη όπως να πάμε την Aosta στην Ιταλία μέχρι και σε adventure park.

Με όποιον φίλο και συγγενή μίλησα εκείνη την περίοδο αλλά και αφότου γύρισα τους είπα ένα πράγμα '' Βρείτε μια χώρα που σας αρέσει και πηγαίντε για εθελοντισμό''.

Μπορώ να χαρακτηρίσω τις δύο εβδομάδες που πέρασα στην Ελβετία ως ένα από τα καλύτερα ταξίδια και τις ομορφότερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Είμαι ευτυχισμένη που μπόρεσα να γνωρίσω νέα άτομα με τα οποία κρατάω ακόμα στενή επαφή, να επισκεφτώ μια νέα χώρα και φυσικά να μοιραστώ αυτή την μοναδική εμπειρία με την κολλητή μου.

Μάγδα

wc-swiss-magda-elix-2018-0
wc-swiss-magda-elix-2018-1
wc-swiss-magda-elix-2018-2
wc-swiss-magda-elix-2018-3
wc-swiss-magda-elix-2018-5
wc-swiss-magda-elix-2018-7
wc-swiss-magda-elix-2018-8
wc-swiss-magda-elix-2018-9
 • wc-swiss-magda-elix-2018-0
 • wc-swiss-magda-elix-2018-1
 • wc-swiss-magda-elix-2018-2
 • wc-swiss-magda-elix-2018-3
 • wc-swiss-magda-elix-2018-5
 • wc-swiss-magda-elix-2018-7
 • wc-swiss-magda-elix-2018-8
 • wc-swiss-magda-elix-2018-9
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ