WORKCAMPS

WORKCAMPS

«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή του προγράμματος είναι να ξέρεις ότι σε κάθε γωνιά της Γης σε περιμένει ένα ζεστό χαμόγελο και μια σφιχτή αγκαλιά!»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΕΛΙΞ διοργανώνει 12 WorkCamps (προγράμματα εθελοντικής εργασίας μικρής διάρκειας) στην Ελλάδα όπου θα φιλοξενηθούν πάνω από 100 εθελοντές.

Για τις ανάγκες των προγραμμάτων η ΕΛΙΞ προσκαλεί τη συμμετοχή 24 Ομαδαρχών, οι οποίοι και θα είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων και τον συντονισμό των εθελοντών που θα αναλάβουν την υλοποίηση των προγραμμάτων.

 

«Πρόκειται πραγματικά για μια πλούσια εμπειρία. Καλείσαι να συνεργαστείς με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους (ηλικίες, εθνικότητες, ενδιαφέροντα κλπ.), μία συνθήκη που de facto είναι γοητευτική», λέει η Λάουρα Κ. που έλαβε μέρος σε από τα περσινά workcamps και προσθέτει:

«Όταν μάλιστα η συνάντησή αυτή πραγματοποιείται υπό την ομπρέλα της εθελοντικής προσφοράς και ενασχόλησης με παιδιά που ELIX Team leader αντιμετωπίζουν πολυεπίπεδες δυσκολίες, τότε η γοητεία πολλαπλασιάζεται. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό μέσα σε δύο εβδομάδες να διαμείβονται βαθύτατα συναισθήματα μεταξύ των εθελοντών και των παιδιών, τα οποία τις περισσότερες φορές επικοινωνούνται μέσω της γλωσσας του σώματος. Πρόκειται για μια εμπειρία συναισθηματικού ουράνιου τόξου».

«Όσο κλισέ και να ακούγεται, έζησα μια μοναδική εμπειρία ζωής. Γνώρισα, έπαιξα, χαμογέλασα με παιδιά που συχνά αποκλείονται από δραστηριότητες στην χώρα μας λόγω έλλειψη υποδομών και παιδείας. Έζησα 15 γεμάτες και όμορφες ημέρες με τους εθελοντές υπό συνθήκες που σε κάνουν να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός και να μαθαίνεις τι σημαίνει να δίνεις και να παίρνεις. Όσο για τους παιδαγωγούς και το προσωπικό της Έλιξ, είναι φοβεροί άνθρωποι και άψογοι επαγγελματίες στο αντικείμενό τους ενώ ένα ευχαριστώ και στην συν-ομαδάρχισσα μου για την εξαιρετική συνεργασία, φοβερή!», αναφέρει ο Δημήτρης Π. και καταλήγει:

«Ευχαριστώ στην Έλιξ για την εμπειρία που μου έδωσε και την ευκαιρία να ακούσω "Ευχαριστώ" από τα χείλη μιας μητέρας που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο παιδί της, για τη συνεισφορά μας στο καλοκαίρι του παιδιού της."

Η ΕΛΙΞ, το καλοκαίρι του 2018, διοργανώνει δυο τύπους WorkCamps, το «Διακοπές στο σχολείο» που στοχεύει να παρέχει υποστήριξη σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, και το «Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας», που απευθύνεται σε παιδιά με σωματικές ή ψυχικές αναπηρίες.

Η ΕΛΙΞ σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις ως ομαδάρχης και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Περισσότερες εμπειρίες εθελοντών Ομαδαρχών:

• «Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω για φέτος το καλοκαίρι! Το να αναλαμβάνεις ευθύνες για μια ομάδα και να αφήνεις για λίγο την θέση του εθελοντή που μπορεί να ήσουν τόσο καιρό και από μια άλλη οπτική αυτή τη φορά να πρέπει εσύ να είσαι η σπίθα για κάτι που θα αρχίσει να ζωντανεύει, είναι μαγικό. Έμαθα πολλά πράγματα για τον ίδιο μου τον εαυτό. Το γεγονός ότι δεν έχεις μια ταυτότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να είσαι η καλύτερη έκδοση σου σε πολλά κομμάτια είναι το μαγικό του να είσαι camp leader! Το μόνο που πρέπει είναι να είσαι αληθινός και να συνομιλείς με όλους και για όλα, δεν υπάρχει template!» (Μαρία Κ.)

• «Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία για νέες διεθνείς γνωριμίες. Αναγνωρίζεις της αξία της πολυπολιτισμικότητας, του διαφορετικού και καταλαβαίνεις από "πρώτο χέρι" πως η διαφορετική γλώσσα δε μπορεί να σε περιορίσει...» (Δημήτρης Τ.)

• «Ήταν αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες και δυνατότερες εμπειρίες της ζωής μου. Είναι πρόκληση να καλείσαι να μοιραστείς το ίδιο δωμάτιο, τα ίδια πράγματα, τα ίδια συναισθήματα, τις ίδιες εμπειρίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή του προγράμματος είναι να ξέρεις ότι σε κάθε γωνία της γης σε περιμένει ένα ζεστό χαμόγελο και μία αγκαλιά!» (Ευγενία Μ.)

• «Αισθάνομαι ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα, μία γλυκιά κούραση, ανάλαφρες αναμνήσεις… Είδα πολλές ιδέες μου να μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες και να ζωγραφίζονται από παιδικά χεράκια, ξαναείδα τις εκρήξεις της δυναμικής της ομάδας, ξαναένιωσα ελευθερία στην έκφραση, στην κίνηση, στο παιχνίδι, ενέπνευσα μεγάλους και μικρούς ανθρώπους, βγήκα από τον εαυτό μου και μπήκα σε ένα μεγαλύτερο σώμα με πολλά χέρια, μάτια , πόδια, στόματα, γλώσσες, ιδέες , τρόπους σκέψης. Οι φόβοι μου με ξέχασαν, η υπομονή μου και η αντοχή μου με δοκίμασαν κάποιες φορές, όμως η ομάδα με χρειαζόταν και της δινόμουν ολόψυχα και τότε μου επέστρεφε μεγάλη χαρά για αυτή την προσφορά. αλληλεπίδραση, αμοιβαιότητα, μοίρασμα…» (Άννα Χ.)

• «Η εμπειρία του ρόλου της ομαδάρχισσας έχει πολλές ευθύνες αλλά και πολλές ευχάριστες στιγμές. Ήμουν υπεύθυνη για τον συντονισμό της ομάδας των εθελοντών τόσο κατά την επαφή τους με τα παιδιά όσο και στον ελεύθερο χρόνο, χρειαζόταν να φροντίζω για την καλή κατάσταση του χώρου και το καθημερινών πρακτικών ζητημάτων. Είχα επαφή με τους παιδαγωγούς για τον συντονισμό των εθελοντών και των δραστηριοτήτων που θα εφαρμόσαμε όλοι μαζί στα παιδιά. Τέλος είχα μεγάλη επαφή και επικοινωνία με όλα τα παιδιά που ήταν κάτι υπέροχο!» (Μυρσίνη Ν.)

2017 ELIX10 Mandra 8 Team Leader with ELIX

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ