ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ συμμετέχει στην 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και σας προσκαλεί να γιορτάσουμε παρέα με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς, ενώσεις και τοπικές κοινότητες την πολυπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία της Θεσσαλονίκης, ώστε να κατανοηθεί από όλους το πλούσιο δυναμικό που παράγεται από τη συνάντηση των πολιτισμών.

 

Βασικός στόχος της Γιορτής είναι να προβάλλει την ιδέα του πλουραλισμού και της συνέχειας, ως βίωμα μιας κοινωνίας που μετέχει ενεργητικά στην προσπάθεια της συνεργασίας, της αφύπνισης του Προσώπου στον άνθρωπο, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής διάδρασης εντός κι εκτός των τοιχών της.

Οι εκδηλώσεις της Γιορτής θα διεξαχθούν στους χώρους του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης στις 26-28 Μαΐου 2017.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Γιορτής, οι συνεργάτες της ΕΛΙΞ θα σας περιμένουν στο περίπτερό μας, για να σας ενημερώσουν για τα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας, της ευκαιρίες συμμετοχής αλλά και τις δράσεις της ΕΛΙΞ στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, θα διοργανώσουμε και τις παρακάτω εκδηλώσεις (σε pdf):

Τίτλος: Ταξίδι μέσα από τις Γλώσσες (*)
Είδος Δραστηριότητας: Βιωματικό εργαστήρι σχετικά με την Πολυγλωσσία
Ημέρα: Κυριακή, 28-05-2017
Ώρα: 11:15 - 13:15
Χώρος: Εργαστήριο Α, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Περιγραφή: Το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΛΙΞ θα διοργανώσει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 10-15 ετών. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τον γλωσσικό πλούτο διαφόρων γλωσσών με στόχο να δημιουργήσουν το δικό τους λεξικό με βασικές λέξεις και φράσεις. Οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν στην ελληνική, αγγλική και αραβική γλώσσα, θα χρησιμοποιηθούν όμως και άλλες γλώσσες όπως η κουρδική ή άλλες γλώσσες της Ευρώπης.

Συμμετοχή: Το εργαστήρι θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

(*)Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα» υλοποιείται από την ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία σε συνεργασία με τη Finn Church Aid και την Teachers without Borders, χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από τη UNICEF. (Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό)

Τίτλος: Μια ομάδα, Πολλές γλώσσες
Είδος Δραστηριότητας: Παρουσίαση/ Συζήτηση
Ημέρα: Κυριακή, 28-05-2017
Ώρα: 19:00 - 20:00
Χώρος: Αίθουσα Νερού, Κτίριο Α, Ισόγειο, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Περιγραφή: Η ΕΛΙΞ θα παρουσιάσει τα προγράμματα και τις δραστηριότητές που διοργανώνει σε όλο τον κόσμο. Θα δοθεί έμφαση στην πολυγλωσσική κοινότητα που αναπτύσσεται στα προγράμματα αυτά, τα οποία και πραγματοποιούνται σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ανάμεσα στους εθελοντές και τις τοπικές κοινωνίες. Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά εργάζονται εθελοντικά με σκοπό την εκπλήρωση ενός κοινού στόχου, μέσα σε ένα πολυγλωσσικό περιβάλλον.

Συμμετοχή: Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ