ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

WORKCAMPS

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρόνια, τέσσερα προγράμματα δημιουργικής απασχόληση για παιδιά και νέους με αναπηρία, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στην Ελευσίνα και στην Θεσσαλονίκη.

Θέλεις αυτό το καλοκαίρι να είναι και δικό σου;

 

  • Αν αγαπάς τον εθελοντισμό και θέλεις να προσφέρεις, 
  • Αν θέλεις να αποκτήσεις μια σημαντική εμπειρία γύρω από τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων με αναπηρία,
  • Αν θέλεις να ζήσεις 15 αξέχαστες μέρες με μια πολυπολιτισμική ομάδα προσφέροντας και γνωρίζοντας καινούριους φίλους,

η ΕΛΙΞ σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις ως εθελοντής στο πρόγραμμα "Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας / This summer is ours" στην Ελευσίνα και στη Θεσσαλονίκης.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ, με 29ετή εμπειρία της στο χώρο του εθελοντισμού, του σχεδιασμού και της υλοποίησης δράσεων με κοινωνικό αντίκρισμα, δημιουργεί, με την υποστήριξη της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, τέσσερα προγράμματα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα ειδικά σχολεία στην Ελευσίνα και της περιοχής του Ευόσμου Κορδελιού.Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και νέους με αναπηρία από την ΕΛΙΞ
 
Στόχος μας είναι η υποστήριξη των οικογενειών αυτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντας στα παιδιά τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα αναζωογονήσουν την ψυχολογία τους και θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες εθελοντών από όλον τον κόσμο και ειδικών παιδαγωγών της ΕΛΙΞ.
 
Τι προσφέρει το πρόγραμμα στους εθελοντές:
- Το πρόγραμμα καλύπτει τη διαμονή, την πλήρη σίτιση και την ασφάλιση από ατύχημα των εθελοντών σε ώρα εργασίας. Τα έξοδα μετακίνησης και ελεύθερου χρόνου των εθελοντών καλύπτονται από τους ίδιους.
- Εκπαιδευμένοι ομαδάρχες θα προσφέρουν 24ωρη υποστήριξη στους εθελοντές, ενώ καταρτισμένοι παιδαγωγοί θα συμβάλουν στην εκπαίδευση των εθελοντών για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος.
- Οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωσή του.
 
Ισχύουν όλοι οι Όροι Συμμετοχής της ΕΛΙΞ για τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp.
 
Πως μπορώ να συμμετέχω;

α) Κάνοντας την Online Αίτηση Συμμετοχής και στέλνοντάς μας ΚΑΙ ένα Motivation Letter στα Αγγλικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο οποίο θα μας πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου, τα κίνητρα συμμετοχής σου στο πρόγραμμα και για τυχόν προηγούμενη εθελοντική σου εμπειρία.
 
ή
 
β) Κάνοντας την αίτησή σου στα γραφεία της ΕΛΙΞ, Αθήνα, Βερανζέρου 15, ΤΚ 10677, τηλ. 210/3825506 (Δευ - Παρ 11:00-16:00) και προσκομίζοντας το Motivation Letter στα Αγγλικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στο οποίο θα μας πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου, τα κίνητρα συμμετοχής σου στο πρόγραμμα και για τυχόν προηγούμενη εθελοντική σου εμπειρία.
 
Το ποσό συμμετοχής  είναι 50€ για τα προγράμματα αυτά και καταβάλλεται μαζί με την αποστολή της αίτησης.
 
Οι εθελοντές που θα γίνουν δεκτοί θα πρέπει απαραιτήτως  να προσκομίσουν το πιστοποιητικό του ποινικού μητρώου τους.
 
Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για τα προγράμματα "This summer is ours", και πατώντας πάνω στα link να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα.

 

Code

Title

Location

Type

Start

End

Age

No of
Vols

Remarks

ELIX03

This Summer is Ours I

Elefsina

SOCI/ DISA

02/07/2016

16/07/2016

18+

15

ML, CGL

ELIX04 

This Summer is Ours II

Elefsina

SOCI/ DISA

16/07/2016

30/07/2016

18+

15

ML, CGL

ELIX05 

This Summer is Ours III

Thessaloniki

SOCI/ DISA

02/07/2016

16/07/2016

18+

15

ML, CGL

ELIX06 

This Summer is Ours IV

Thessaloniki

SOCI/ DISA

16/07/2016

30/07/2016

18+

15

ML, CGL

 

greece elpe new logo 4x3

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ